Hekim adayları tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğreniyor

Tıbbi Fotoğrafçılık Eğitimi İle Hekim Adaylarına Görsel Dokümantasyon Yetenekleri Kazandırılıyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğrenerek hastalıkların tanı ve tedavisine katkı sağlıyor.

Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi, hekim adaylarına “Tıbbi Görsel Dokümantasyon” eğitimi veriyor. Öğrencilere, tıbbi fotoğrafçılık teknikleri ve hastalıkların en doğru açıdan görüntülenmesi gibi konularda eğitimler veriliyor.

KOÜ Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi’nin kurucusu Doç. Dr. Sertaç Ata Güler, öğrencilere tıbbi görsel dokümantasyonun önemini vurgulayarak, doğru ve akademik tıbbi fotoğrafların elde edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Eğitimler, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim görevlileri tarafından veriliyor. Öğrencilere, ameliyathanelerde çekimlerde ışık ayarlamaları, organlardaki hastalıkların görüntülenmesi gibi konularda detaylı bilgiler aktarılıyor.

Bu eğitimler sayesinde, hekim adayları hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabilecekler. Fotoğrafların hastalıkların hafızada kalıcı olmasını sağladığını belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

Öğrencilere gerçek dokuyu daha net görmeleri için fotoğrafçılık eğitimi veren KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Demir, program sayesinde akademik makalelerin ve sunumların desteklendiğini belirtiyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de, derslerde gerçek dokuları fotoğraflayarak hastalıkları daha iyi anlama fırsatı bulduklarını ifade ediyorlar.

Görsel Dokümantasyon ile Eğitimler Uluslararası Alanda da Dikkat Çekiyor

Tıbbi görsel dokümantasyonun öneminin uluslararası alanda da kabul gördüğünü belirten Güler, doğru ve akademik fotoğraflarla ülkenin uluslararası platformlarda daha iyi konumlanabileceğini vurguluyor.

Güler, fotoğraf serisi projeleri ile doğru ve etkili fotoğrafların sergilenmesinin önemine değinerek, fotoğrafçılık eğitiminin hekim adaylarına ve sağlık alanına büyük katkı sağladığını belirtiyor.

Öğrencilerin, hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine daha etkin bir şekilde katkı sağlayabileceğini belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılık eğitimi sayesinde hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabileceklerini belirtiyorlar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İbrahim Aktaş – Sağlık

Related Posts

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Aman dikkat nezle gibi başlayıp krize dönüşmesin

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!