Şanlıurfa’da TOKİ’de yaşayan depremzedeler: Sıcak suyumuz yok, peteklerimiz yanmıyor, mağduruz!

Depremzedelerin Yaşadığı Sorunlar TOKİ Konutlarında Devam Ediyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde evleri yıkılan vatandaşlar için Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde TOKİ tarafından yapılan 256 deprem konutu yapıldı. Konutlara yerleşen depremzedeler ise evlerde su, elektrik ve doğal gaz olmadığı için mağdur olduklarını dile getirdi.

CHP Birecik Kadın Kolları Başkanı Feride Açar, TOKİ konutlarında depremzedeleri ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinledi. İlçeye uzaklığı nedeniyle depremzedeler, ulaşım sorunu yaşadıklarını ve sağlık hizmeti alamadıklarını belirtti. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi:

  • “Çocuklar okula haftanın 3 günü gidiyor”
  • “Binaya bakım yapmıyorlar, dolmuş çalışmıyor.”
  • “Toplu taşıma olmadığı için çocuklar okula haftanın 3 günü gidiyor, çünkü kendi imkanlarımızla getirip götürüyoruz. Fırın yok, binalarda temizlik yok, binaların önünde çöpler birikmiş, zor geçiyoruz, çöp konteyneri yok, binaların kapıları sabaha kadar açık, sıcak suyumuz yok, sıcak suyu fişle (elektrikle) ısıtıyorum, peteklerimiz yanmıyor.”
  • “Perişan olduk, bizler depremzedeyiz”
  • “Çöp arabası gelmediği için ortalık çöpe döndü.”
  • “Isınmak için ufo kullanıyoruz, suyu ısıtmak için şofben kullanıyoruz, çocuklarımız hasta olsak gidecek hastanemiz yok.”
  • “Ben hanımımı en son kattan sırtımda indirip hastaneye götürüyorum. Asansör çalışmıyor, söylüyorum ‘çalışacak yapacağız’ diyorlar ama sonuç yok.”

“Deprem konutlarında elektrik, su, ulaşım sıkıntısı var”

CHP Birecik Kadın Kolları Başkanı Feride Açar, deprem konutlarında yaşanan sorunları şu şekilde dile getirdi: “Deprem konutlarında elektrik, su, ulaşım sıkıntısı var, çocuklar okula gidemiyor. Apartmanlara aidat ödüyorlar ancak ödedikleri aidattan herhangi bir hizmet almıyorlar. Elektrik, su parası geliyor ancak o elektrik ve suyu harcamıyorlar, aidat geliyor, doğal gaz parası geliyor onu da harcamıyorlar, mağdurlar depremzedelerimiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Depremzedelerimizin ivedilikle sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz.” (ANKA)


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin siyasi parti ziyaretlerinde neler konuşuldu, yol haritasında neler var?

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı
TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?
TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Related Posts

Adana Zeydan Karalar’a sahip çıktı

Geniş katılımlı basın açıklamasında Zeydan Karalar’ın gözaltına alınırken çektiği video dinletildi. Daha sonra İl Başkanı Anıl Tanburoğlu toplanan kalabalığa hitap etti.

Hamas’tan Gazze’de ateşkes teklifine cevap geldi: Tamamen hazırız

Hamas’ın Gazze’de İsrail ile ateşkes ve esir takasına ilişkin teklife “olumlu yanıtı” arabuluculara ilettiği bildirildi. Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere gideceği Washington ziyaretinden önce 5 Temmuz’da siyasi ve güvenlik kabinesini toplayacak. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Altunköprü’ açıklaması: Hayal kırıklığı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye’nin, Irak’ın Kerkük kentindeki gelişmeleri “yakından ve hassasiyetle” takip ettiğini bildirdi.

Harkiv ve Donetsk’te 2 yerleşim yeri Rusya kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki faaliyetleriyle ilgili güncel bilgi paylaşıldı. Rus güçlerinin Ukrayna cephesindeki pozisyonlarını güçlendirdiği belirtilen açıklamada, “Harkiv bölgesinde …

İstanbul’da da yangın başladı! Sultangazi Kent Ormanı’nda yangın çıktı

Sultangazi Kent Ormanı’nda, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Orangutana elektronik sigara içirdi: Zavallı hayvan kendinden geçti

Rusya’da bir MMA dövüşçüsü, ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde kafeste duran orangutana elektronik sigara içirince büyük tepki topladı. Dövüşçü kadına tepkiler yağarken, zavallı hayvanın yeme, sosyalleşme ve hareket gibi fonksiyonları neredeyse durdu.